E ciudat…

Simt ca imbatranesc… cu toate ca nici macar copilaria nu mi-am incheiat-o. Si totusi, simt ca imbatranesc… de ce? pai citeam un articol de la dojo despre un proiect de lege. Cica, elevii care reusesc performata obtinerii unei medii mai mici  de 8 la purtare sa fie scutiti de o grija: alocatia. Si observ ca am cam aceleasi pareri cu persoanele trecute. Nu zic de ce, ca sa nu sa supere:P.

Revenind la initiativa asta, stiu ca nu o sa scapam noi de saracie pe spatele masurii, insa o consider geniala. Bine… folosesc cam des termenul de „genial”. Pai, „pe vremea mea”, adica, chiar si acum un an, ca sa ai sub 8 la purtare, trebuia sa fii cu mot mare. Ori vre-un smecheras de smecheras, ori vre-un ozn pe la ore. Si totusi am terminat un liceu in care se punea catusi de putin accent pe disciplina.

Asa ca, nu vad problema cea mare in aplicarea ei. Bine… cred ca incalca ceva de prin drepturile copilului, insa ar fi foarte interesant sa vad mame alcoliste, care traiesc din alocatiile copiilor lor, pe care, in loc sa ii trimita la scoala, inainte ii trimiteau la munca cu ziua. Acum, vrei alocatia? Trimite-l femeie, la scoala. Tine-te de capul lui. Si apoi ia-i alocatia si depune-o in contul datoriilor de la barul din sat. Credeti-ma: sunt foarte multe cazuri de genul asta.

Guvernul cheltuie niste bani pe seama faptului ca scoala este obligatorie pentru toti. Iar din moment ce ai o obligatie, de ce sa nu fie si o sanctiune atunci cand o incalci. Daca traversezi strada pe aiurea, si vine nenea politistu` si iti tranteste o amenda, nu ti se pare corect? Daca ti se intampla tie, bineinteles ca nu, dar eliminam aspectul asta. Ai incalcat o regula, platesti. Simplu, nu?

Acest articol a fost publicat în Romania, Stuff. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la E ciudat…

  1. oana zice:

    Hmmm..interesant…si foarte de acord cu tine…
    De ce toate „fenomenele” sa aiba dreptul acesta…sa il castige…:-?

Lasă un comentariu